woensdag 1 september 2010

Het eerste groenonderhoud

Ons oude huis in Almere staat op 134m2. Ons nieuwe perceel op ongeveer 4100m2. Het oude woonhuis heeft 90m2 woonoppervlakte en een schuur van ca. 10m2. Het nieuwe woonhuis is ongeveer net zo groot als het oude, maar nu zijn er 3 bijgebouwen met totaal zo’n 400m2. Al met al een behoorlijke schaalvergroting!

Natuurlijk zijn er veel meer mensen die van het westen uit naar het oosten of noorden verhuizen. Ons is hier al verteld dat er vaker ‘westerlingen’ komen die meer ruimte willen maar die dan een paar jaar later toch weer terug verhuizen, omdat ze zich hebben verkeken op de hoeveelheid werk die zo’n groot perceel met zich meebrengt. Wij zijn er niet bang voor!

Voor al dat onderhoud heb je natuurlijk wel flink gereedschap nodig. Een goede grasmaaier, (s)trimmer, heggenschaar en met alle bomen op ons erf ook een kettingzaag. Voor de grote hoeveelheid bestrating op ons erf is een sproeier voor het bestrijden van onkruid ook geen overbodige luxe.

In het kader van groen en duurzaam hebben we gekeken naar verschillende soorten machines. Ons erf is eigenlijk te groot voor apparatuur met kabels, dat is gewoon onhandig bij grote percelen. Op accu’s kom je echter ook niet zo ver dus zijn we toch uitgekomen bij machines op benzine. Wel hebben we gekozen voor machines op ‘groene’ benzine, een speciale mix.

We hebben alle gereedschap tegelijk gekocht en hebben daarbij een heel redelijke korting gekregen. Nu is het zaak stap voor stap al deze gereedschappen te leren gebruiken. Want het zijn geen kinderachtige gereedschappen. We hebben in korte tijd al ervaren dat we met een dag in de week groenwerk hier geen sportschool nodig hebben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten