woensdag 1 september 2010

Snelle verkoop huis in Almere

Als je wilt verhuizen, dan kun je ervoor kiezen om eerst je eigen huis te verkopen en dan een nieuw huis te kopen, of andersom. Het mooiste is natuurlijk om een ‘overlap’ te hebben van 1 of 2 maanden, zodat je op je gemak kunt verhuizen. Maar in de huizenmarkt van 2010 is dat niet zo eenvoudig uit te kienen. Tegenwoordig staan veel huizen heel lang te koop.

Eerst verkopen en dan pas gaan kopen heeft een risico: als je niets vind dan sta je op straat. Eerst kopen en dan verkopen heeft ook een risico: dat de dubbele lasten te hoog worden. We kozen er begin 2010 voor om ons eerst te oriƫnteren op de mogelijkheden in de diverse provincies en tegelijkertijd ons huis in Almere verkoopklaar te maken.

Wat is ‘verkoopklaar’? In ons geval leek die term niet van toepassing. In 2008 hadden we een nieuwe keuken laten plaatsen, in 2009 een nieuwe badkamer en toilet en ook nog het buitenschilderwerk. Bij deze aanpassingen hebben we al rekening gehouden met een mogelijke toekomstige verkoop, zowel qua stijl en kleur als qua investering.

Wat nog restte was het opknappen van de voor- en achtertuin. Na het opknappen van de keuken en badkamer waren de tuinen de eerstvolgende grote klus. In afwachting daarvan was de voortuin een onkruidveld geworden. Met worteldoek, veel zakken split, twee grote potten en een houten (FSC) bistroset hebben we die getransformeerd, met complimenten van de buurt (onze voortuin was daarvoor dan ook de lelijkste in de straat).



De achtertuin besloten we op te fleuren met veel bloemen en planten en de keus over “wat te doen” over te laten aan de toekomstige koper. In het geval deze een groene tuin wilde: dan was dit een buitenkansje want de meeste tuinen in Almere zijn bestraat. In het geval deze geen groene tuin wilde: bestraten maar naar eigen smaak!

Tot slot de grote slaapkamer. De grootste slaapkamer was bij ons in gebruik als klus- en opslagkamer. Door het grote aantal dozen en plastic kisten in de grootste slaapkamer, was niet zichtbaar hoe ruim deze was. We hebben alle kisten en dozen uit deze kamer tijdelijk verhuisd naar de garage van mijn ouders en de kamer opgeknapt en opnieuw ingericht.

Verder hebben we alle spullen die toch niet mee zouden verhuizen naar de milieustraat gebracht. Het resultaat was een huis dat veel ‘leger’ en daardoor veel ‘ruimtelijker’ leek. Dat is heel belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de prijs. Zeker in deze tijd waar veel huizen lang te koop staan, moet je realistisch zijn. Nadat ons huis in de verkoop is gegaan, kregen we al snel bezichtigingen. Uiteindelijk is het na 3 weken en 3 dagen verkocht.

Bij de snelle verkoop heeft de mooie locatie van het huis in Almere ook meegespeeld, het ligt in een goede wijk op een leuke plek. Maar wij denken dat we er zelf ook veel invloed op hebben gehad. Door het verkoopklaar maken, door de realistische prijs en ook doordat we het huis voor elke bezichtiging steeds uitgebreid hebben opgeruimd, schoongemaakt en ‘gestyled’. We kregen complimenten van de makelaar: “witte tornado” en “super-comercieel”!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten