woensdag 1 september 2010

Hoe zoeken?

Wat waren de zoekcriteria? Een mooie groene omgeving, een huis met een bijgebouw, op ongeveer 3000-5000m2 grond, om onze twee herdershonden de ruimte te kunnen geven. Het woonhuis hoefde niet groter te zijn dan in Almere (ongeveer 100 m2), maar we wilden meer zakelijke ruimte. Een bijgebouw dat groot genoeg zou zijn om in te kunnen werken en om trainingen te kunnen geven.

Mijn vriendin is een ‘pitbull’ als het gaat om het zoeken op het internet. Vanaf het moment dat we besloten om te gaan zoeken, heeft ze dagelijks meerdere uren gezocht op meerdere huziensites. De vraag was in welke regio’s we graag zouden wonen en die (voor ons) ook nog betaalbaar waren. Zoals verwacht kwamen we toch vooral uit in de noordelijke provincies. We hadden een kaart van Nederland gemaakt en met voor elke kandidaat een gele post-it note:



Als je veel verschillende locaties vind en je wilt die samen bespreken om te beoordelen welke het meest aantrekkelijk is, dan kan dat best verwarrend kan zijn. Daarom gaven we alle kandidaten een bijnaam. Soms sloeg die op de omgeving, zoals “Beschut”, “Bossen” of “Boswachter”. Soms een dier, zoals “Kip”, “Krokodil” of “Kangaroe”…

Vanwege de grote afstand merkten we al snel dat bezichtigen met een makelaar relatief gezien veel tijd kost. Dus kozen we voor de strategie om ongeveer eens per week een rondrit te doen langs een hele rits kandidaten, om bij elke kandidaat de omgeving snel te bekijken. Want een mooie omgeving was een van onze belangrijkste criteria. Zaken als een tankstation of een elektriciteitsmast kun je van tevoren zien op Google maps of Google street view, maar de sfeer moet je voelen en daarop vielen tientallen kandidaten af na een rondrit.

Dus voor wie ook een zochttocht wil starten: deze strategie is ons heel goed bevallen en dus aan te raden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten