zaterdag 4 september 2010

Verkoop is definitief

Na tweemaal uitstel vanwege een financieel voorbehoud is het dan nu echt zover. De verkoop is definitief. Dat werd ook wel tijd, want de oplevering in Almere was gepland voor 13 september. Dus over iets meer dan een week!

Vanaf het moment dat we hier in Drenthe de sleutels kregen, zijn we al bezig met het verhuizen van allerlei dingen. Vooral uit de garage van mijn ouders, die genereus hun garage beschikbaar hadden gesteld toen we ons huis in Almere voor de verkoop ‘leger’ wilden maken. Al die spullen zijn nu bijna allemaal hier opgeslagen. Daar hebben we gelukkig alle ruimte voor, we kunnen alles lekker opstapelen en nog steeds alle labels zien op alle kisten!


Wat we nog niet hadden verhuisd waren alle (belangrijke) meubels in huis in Almere. We weten dat een huis met meubels veel beter verkoopt als een huis zonder en we hadden het huis ook goed ‘gestyled’ (vandaar de snelle verkoop). Dus we wilden voorkomen dat we allerlei dingen weer ‘terug’ zouden moeten verhuizen. De komende week gaan we de rest van de spullen verhuizen, zodat we het leeg op kunnen leveren.

Als alles in Drenthe is, dan is het tijd voor een klein (verjaardags-)feestje. Daarna is het plan om het grote bijgebouw aan te passen, zodat we daar tijdelijk kunnen wonen. In feite hoeft daar eigenlijk alleen een douche geinstalleerd te worden, want er is al stroom, warm water en een viertal gaskachels. Maar we gaan het ook nog even opfrissen. Want we verwachten daar toch minimaal 6 maanden te gaan leven, of zo lang als het gaat duren om het woonhuis te verbouwen!

We hopen in november het bijgebouw te hebben opgefrist en (bij voorkeur lokale) klussers te hebben gevonden. Dan verhuizen we dus alles dat nu nog in het woonhuis staat naar het bijgebouw. Dan is het tijd het woonhuis te strippen van alle plafondplaten. Het is nu slechts deels geisoleerd, zie de foto's hieronder van stukken waar we de zachtboard platen hebben weg getrokken. Het is niet verwonderlijk dat het hier erg koud is in de winter (volgens de vorige bewoonster). Het is misschien wel warmer in het bijgebouw, dus het heeft weinig zin om af te wachten tot na deze winter voor we starten met de verbouwing!


1 opmerking:

  1. Hoi Marcel en Marike,

    We hebben vorige week al een rondleiding gehad op jullie mooie nieuwe plekje!
    Super vonden we het! we gaan jullie zeker volgen via de blog.

    Heel veel succes en plezier met alles!

    groetjes Mathieu en Marjo

    BeantwoordenVerwijderen