zaterdag 11 september 2010

Paddestoelen en zwammen

NOS nieuws van 9 september: “Paddestoelexplosie in Nederland. Het gaat dit jaar goed met de paddestoelen in Nederland. Volgens de Nederlandse Mycologische Vereniging zijn er zo'n vierduizend soorten paddestoelen en komen er nog steeds nieuwe soorten bij. Niet alleen het aantal paddestoelen is enorm, ook de variatie is groter dan ooit.”

Wij hebben geen vergelijkingsmateriaal, omdat nu nog maar net in Drenthe wonen. Maar je ziet er inderdaad heel veel. Het natte weer van de afgelopen weken heeft daar vast ook nog aan bijgedragen. We hebben een paar foto’s genomen van een aantal paddestoelen hier op het erf of vlakbij. Ze zitten echt overal en vaak tussen het gras dus helaas gaan er ook veel stuk. Klik op de foto voor de vergrotingen op de "Back"/"Terug" knop in je browser om terug te keren!



De bruine vinden we inmiddels al niet zo bijzonder meer, dus we kijken vooral uit naar de niet-bruin gekleurde en naar de hele grote. We hadden een paar weken geleden al een grote gevonden, maar we zijn gisteren naar de Orvelte herfst fair geweest en hebben toen onderweg een nog grotere gezien en gefotografeerd. Dit is de nieuwe recordhouder, qua grootte:



Orvelte is trouwens een heel leuk dorpje, ook wanneer er geen fair is dan is dit de moeite waard als je houdt van de sfeer van een oude dorpskern. Heel klein, maar daarom juist heel sfeervol. Miscshien is het zelfs nog wel leuker als er geen fair is, want het was nu relatief gezien heel druk. We gaan er zeker nog een keer heen en dan maken we wat (meer) foto’s!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten