zaterdag 11 september 2010

Verhuizen

Gisteren heb ik getekend voor de verkoop van het huis in Almere. Dan komt niet alleen een eind aan 11 jaar wonen in Almere (niet dat ik daar zo naar uit kijk hoor, het is een mooie groene stad, zie mijn eerste post) maar er komt ook een einde aan een periode van verhuizen. Want we hebben het namelijk niet in 1 dag laten doen, maar het in pakweg 2 weken zelf gedaan.

De reden dat we het zelf hebben gedaan is dat we vanwege diverse werkzaamheden nog minimaal driemaal per week in Almere moeten zijn en wekenlang ‘leeg’ heen en weer rijden om dan alles in 1 dag te laten verhuizen door een verhuisbedrijf... dat leek geldverspilling. Dus we hebben twee weken vrijwel dagelijks heen en weer gereden met aanhanger.

Vervelend was dat we pas iets meer dan een week voor de overdracht echt zeker waren dat de verkoop doorging. Dat heeft de druk ver opgevoerd. Ook verkijk je jezelf natuurlijk op het inpakken van alle spullen. Maar dat hadden we ook moeten doen als we ons hadden ‘laten’ verhuizen. Je kunt natuurlijk ook het inpakken uitbesteden, maar dat lijkt me alleen maar echt handig als huis1 en huis2 gelijk zijn. Dat is bij ons zeker niet het geval!

Maar het is gelukt, inclusief schoonmaken. Nu even 1 of 2 dagen uitrusten en dan dan gaan we beginnen aan de volgende fase. De prioriteit in het komende halfjaar is het woonhuis. Dat moet grondig worden gemoderniseerd. Isoleren, keuken, badkamer, leidingwerk, etc. We willen in die periode in het bijgebouw gaan wonen en werken, dus de eerstkomende twee maanden staan in het teken van het opfrissen van het bijgebouw. Meer volgt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten