woensdag 1 september 2010

Waarom verhuizen?

Dit blog gaat over een verhuizing van een rijtjeswoning in Almere naar een boswachterwoning in Drenthe. Almere bestaat pas ongeveer 30 jaar en groei snel. Almere was 10 jaar geleden een 'groot dorp', in meerdere opzichten. Het was en is nog steeds een mooie groene omgeving, met veel ruimte en recreatie. Veel variatie in wijken, woningen en architectuur.

Helaas is Almere in de laatste 10 jaar ook veranderd in minder goede zin. Zwerfvuil en hangjongeren bevestigen dat Almere is gegroeid tot de zevende stad van Nederland (op weg naar de vijfde). Ondanks dat we woonden in een wijk die ruim was opgezet, wilden we toch (nog) meer ruimte. We wilden landelijk wonen. Daarom zijn we zo rond januari 2010 gaan zoeken naar iets anders… en we zijn uitgekomen in Drenthe!

PS Ik draag Almere een warm hart toe, heb er ook nog familie wonen. Als je houdt van het leven in de stad, dan is Almere een van de leukste steden om in te wonen. Wil je meer ruimte en natuur dan Almere heeft, dan voldoet geen enkele stad. Volg dan ons voorbeeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten