woensdag 1 september 2010

Nieuwe omheining

Het groen onderhoud dat willen we zelf gaan doen, maar niet alles kunnen we zelf. Volgens de regels van de erfpacht is het aan ons om het perceel te voorzien van een omheining. Een zijde is voorzien van paaltjes met ijzerdraad, door de heg is ook ijzerdraad gespannen. IJzerdraad is echter niet het soort omheining dat we willen!

Ook willen we Kim vrij laten lopen op het erf. Kim heeft een goede neus en ze ruikt alle dieren in de directe omgeving. Hoewel we bij onze eerste bezichtiging een hert hebben zien liggen op de erfgrens, hebben we daarna geen hert meer dicht bij het erf gezien. Toch hebben we besloten dat de omheining 150cm hoog moet zijn, omdat Kim heel hoog kan springen!

Niet alle plaatsen waar omheining moet komen, zijn begaanbaar. Achter de kapschuur loopt een lange wal met daarop een hele rij bomen/struiken (hazelaars). De bovenste takken rusten op het dak van de kapschuur en de wal maakt het gebied achter de kapschuur nagenoeg onbruikbaar. We hebben dan ook besloten de wal met alle bomen te verwijderen. Dat is geen klus om zelf te doen. Dat vraagt om zwaar materieel!

We hebben iemand gevonden die deze klus voor ons kan klaren. Nadat we zijn materialen en hekwerken hebben gezien, hebben we voor hem gekozen en daar hebben we geen spijt van gehad. Allereerst hebben we bij de weg een houten schutting laten maken, ook om het geluid van de weg iets te dempen en om iets meer privacy in de tuin te hebben.


Verder hebben we overal hekwerk laten zetten van stevig groen gaas. In vergelijking met zilverkleurig wildgaas (dat we ook hebben overwogen) is groen gaas veel minder opvallend, omdat zilverkleurig gaas de zon weerkaatst. Ook vind Staatsbosbeheer groen gaas fijner en daar wilden we ook rekening mee houden. Zodoende hebben we ook gekozen voor dezelfde mooie ruwe (Europese hardhouten) palen die Staatsbosbeheer ook gebruikt.

Niet alle omheining is aan de buitenzijde van het perceel, we hebben het totale perceel in meerdere stukken verdeeld. Op meerdere plaatsen hebben we landhekken (ca. 4m breed) en loophekken (ca. 2m breed) en al deze hekken zijn bevestigd aan stevige eikenhouten palen. Kijk maar op deze foto's:

Tot slot hebben we de rood-witte slagboom bij de ingang van het erf laten vervangen door een drietal oude landhekken. Deze maken het aangezicht ook veel 'authentieker'. Het was een flinke investering en een hoop werk. Maar dit mooie hekwerk doet het perceel goed en alle gebouwen zien er nu al direct veel beter uit. Nu deze gebouwen moderniseren...

PS. Klik op de foto voor een vergroting en klik op je 'Terug'/'Back' knop in je browser om terug te keren naar deze pagina!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten