woensdag 1 september 2010

Snelle aankoop nieuwe huis in Drenthe

Zoals eerder beschreven was onze zoekstrategie om eerst op internet te zoeken, dan langs te rijden om de omgeving te beoordelen en om dan eventueel een bezichtiging aan te vragen bij de betreffende makelaar. Zo is het ook gegaan bij ons nieuwe huis. Na zo’n 50 huizen van de buitenkant en zo’n 5 huizen van de binnenkant gezien te hebben, vonden we ons droomhuis.


Het was niet erg goed aangeprezen, met slechte foto’s en een (te) summiere beschrijving van de bijgebouwen. In eerste instantie was het ook niet op het ‘bord’ gekomen (de landkaart met de post-it notes, eerder beschreven) maar bij een tweede aanblik leek het toch de moeite waard om langs te gaan. Sterker nog…. Het zou wel eens perfect kunnen zijn want het had naast een woonhuis meerdere bijgebouwen en het lag aan de bosrand!



In tegenstelling tot veel andere woningen, zag dit er in werkelijkheid veel beter uit dan in de verkoopbrochure. Ook de omgeving was fantastisch mooi. Direct vanuit de achtertuin het bos in, in het midden van het bos een grote open vlakte met heide op wandelafstand een aantal meertjes. We wisten het gelijk: dit moesten we bezichtigen!



Bij de eerste bezichtiging zagen we geen woonhuis dat op alle punten opgeknapt moest worden. We zagen een heel charmant boswachterhuis met mooie luiken. We zagen naast het woonhuis geen kleine oude schuur maar een potentieel gastenverblijf voor onze ouders. We waren al verkocht voor we de twee grote schuren zagen met mooie dikke houten balken...


De regels met betrekking tot de erfpacht waren al opgenomen in de verkoopbrochure en daarin zagen wij geen bezwaren. Een aankoopkeuring zoals we hadden gedaan bij een eerdere kandidaat hebben we nu niet gedaan. Het was voor onze besluitvorming niet nodig. We besloten direct om het te kopen en hebben het zonder aarzeling ‘binnengesleept’!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten